We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Toen Joshua Kaats zijn eerste dropshipping cursus lanceerde, was dropshipping bij velen een onbekend begrip. Naar eigen zeggen nam een handjevol mensen aan de eerste versie van de Dropship Academy deel. Dat zit tegenwoordig wel wat anders.

Wie aan de huidige versie van de Dropship Academy deelneemt, ontdekt dat de cursus tegenwoordig naast het opzetten van een dropshipping webshop, ook veel aandacht besteedt aan marketing.

Marketing speelt volgens Kaats een onmisbare rol in het succes van een dropshipper. In de meest recente update van de Dropship Academy (3.0), is dan ook een compleet vernieuwde marketing module te vinden.

Op deze pagina bespreek ik de Dropship Academy uitvoerig. Ik leg je uit wat de Dropship Academy precies is en welke onderwerpen in de cursus besproken worden.

Extra kortingscode voor de Dropship Academy

Wat is de Dropship Academy

De Dropship Academy is een video-cursus waarin, vooral van Joshua Kaats, de belangrijkste principes van dropshipping behandeld worden. Op de verkooppagina van de cursus geeft Kaats aan dat alle onderwerpen besproken worden die nodig zijn om een succesvolle dropshipper te worden. Dat begint bij het selecteren van de juiste producten en financials tot het opschalen van je marketingcampagnes, aldus Kaats.

Passief geld verdienen speelt in de cursus een belangrijke rol. Het overal ter wereld werken met een kleine tijdsinvestering komt meerdere keren in de cursus aan bod. Wie de droom van een nomadische internet ondernemer nastreeft, zou volgens Joshua Kaats dat met de Dropship Academy kunnen bereiken.

Wat is dropshipping eigenlijk?

De Dropship Academy bespreekt het opzetten van een bedrijf op basis van dropshipping als verdienmodel. Bij dropshipping heb je een webshop zonder eigen voorraad. Dat is mogelijk doordat je bij iedere verkoop meteen een bestelling bij je leverancier voor het verkochte product maakt. Vervolgens stuurt de leverancier het product rechtstreeks naar de klant. Hierdoor hoef je geen voorraad te houden, waardoor je nooit het risico loopt dat je met voorraad overblijft.

Dropshipping is voor de meeste producten in te zetten, waardoor je niet gelimiteerd bent in de producten die je aanbiedt. Toch kiezen de meeste dropshippers in de praktijk ervoor om producten te promoten van AliExpress. De cursus van Joshua Kaats haalt AliExpress dan ook veelvuldig als voorbeeld aan.

Welke onderwerpen komen in de Dropship Academy aan bod?

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het opbouwen van een succesvolle dropshipping webshop, is in de meest recente versie nog meer de nadruk gelegd op het aantrekken van klanten. Eerdere versies van de Dropship Academy legden meer de nadruk op het selecteren van de juiste producten. Alhoewel dit nog een belangrijke rol speelt, is er meer ruimte voor marketing gekomen.

Momenteel, doorloop je de volgende onderwerpen als je aan de Dropship Academy deelneemt:

 • Product en niche onderzoek
 • Marketing (uitgebreid in 3.0)
 • Onweerstaanbaar aanbod
 • Winstgevende webshop
 • Systemen en automatisering
 • Facebook Geldmachine
 • Facebook Ads Advanced (uitgebreid in 3.0)

Daarnaast is er een speciale plek voor mindset, een onderwerp waar Joshua Kaats veel waarde aan hecht. Het verschil tussen een middelmatige en succesvolle dropshipping webshop is volgens Kaats het kiezen en vasthouden van de juiste mindset. Dat is dan ook de reden dat meerdere video’s volledig toegespitst zijn op het realiseren van een winnaarsmentaliteit.

Twee onderwerpen spelen een bepalende rol in de Dropship Academy. Deze twee onderwerpen worden hieronder nader toegelicht.

Vinden van de juiste producten

Hoe kun je bepalen welk product geschikt is om via dropshipping te verkopen? Welke producten zijn in trek en hebben een interessante inkoopprijs? Bij het selecteren van de juiste producten komt verrassend veel kijken. Een te kleine marge of onbetrouwbare leverancier kan al snel roet in het eten gooien. Een product met veel negatieve recensies? Dat is een product dat je volgens Kaats beter over kunt slaan.

In de Dropship Academy komt op rustige en uitgebreide manier het selecteren van de juiste producten aan bod. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, krijg je een idee van hoe Joshua voor zijn eigen webshops de juiste producten selecteert.

Marketingcampages opzetten en automatiseren

Zelfs als je de beste en leukste producten weet te vinden, moet je nog wel klanten bereiken die in jouw producten geïnteresseerd zijn. Doordat dit door veel cursisten in het begin als lastig wordt ervaren, heeft Joshua Kaats in de meest recente versie de marketingmodule uitgebreid.

Cursisten leren in de marketingmodules hoofdzakelijk hun producten aan de man te brengen door te adverteren op Facebook en Instagram. Je ontdekt hoe het advertentiesysteem van Facebook werkt en wat je moet doen om je doelgroep te bereiken.

De meest recente versie, gaat vooral dieper in op het moment dat je aan de resultaten merkt dat je jouw doelgroep gevonden hebt. Het daadwerkelijk opschalen van je marketingcampagne middels Facebook Ads, komt namelijk uitgebreid aan bod in de module Facebook Ads Advanced.

Wat zijn de kosten van de Dropship Academy?

Het kost momenteel € 1197 om aan de Dropship Academy deel te nemen. Voor dit bedrag kun je, levenslang, onbeperkt de lessen in de Dropship Academy volgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit bedrag in termijn te betalen. Je bent dan net wat meer kwijt, namelijk drie keer € 450. Het is dus voordeliger om de aanschafprijs van de cursus in één keer te betalen.

Dit krijg je als je aan de Dropship Academy deelneemt

Behalve toegang tot de Dropship Academy, krijg je in het huidige pakket een groot aantal onderdelen en materialen als bonus. Deze materialen kunnen gebruikt worden voor extra verdieping. Zo krijg je naast toegang tot de Dropship Academy, ook;

 • Toegang tot de Dropship Academy Family
 • Live coaching
 • Elke maand nieuwe Dropship Academy content
 • Premium Shopify Templates
 • Cursus Chatbot Domination
 • Cursus Email Marketing
 • Cursus Google Mastery
 • Cursus Finance Mastery

Volgens Joshua hebben de bovenstaande bonussen, bovenop de waarde van de Dropship Academy, een waarde van maar liefst € 2.230.

Tijdelijke korting

Over het algemeen zijn er online weinig kortingscodes voor de Dropship Academy te vinden. Op het moment van schrijven, kun je de kortingscode MANSION gebruiken om € 200 korting op de Dropship Academy te krijgen. Je kunt de code invullen tijdens het afrekenproces.