We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wie wil handelen in aandelen en opties, dient dit volgens de AFM (Autoriteit Financiële Markten) met grote zorg te doen. Particuliere investeerders beschikken niet over dezelfde kennis als professionals. Het is dan ook verstandig om na te gaan of het handelen in aandelen of opties iets voor jou is.

Er bestaan verschillende cursussen die zich bezighouden met dit onderwerp. Een van de populairste cursussen uit Nederland is de Trading Navigator Methode, een creatie van Harm van Wijk. In de Trading Navigator Methode wordt uitgelegd hoe je, volgens Harm van Wijk, jaarlijks een positief rendement kunt behalen.

Op deze pagina leg ik je uit wat er precies in de Trading Navigator cursus besproken wordt, welke materialen je bij de aanschaf van de cursus ontvangt en wat het kost om aan de cursus deel te nemen.

Korting op de Trading Navigator Methode

Wat is de Trading Navigator Methode voor een cursus?

Volgens Harm van Wijk is de Trading Navigator Methode voor zowel beginnende als ervaren beleggers ontwikkeld. Dat komt doordat de Trading Navigator Methode niet alleen basiskennis maar ook nieuwe kennis wilt delen die mogelijk voor ervaren beleggers onbekend is. Daarnaast speelt de eigen handelsstrategie en de door Harm van Wijk gebruikte software in de cursus een belangrijke rol.

Cursisten krijgen daardoor meteen een inkijkje in de door Harm gebruikte strategieën, wat kennis is die alleen in de Trading Navigator Methode te verkrijgen is. Met in het bijzonder de Trading Navigator software, die volgens van Wijk een leidende rol speelt in het maken van de juiste beslissingen.

Het grootste deel van de Trading Navigator Methode is vormgegeven middels video’s en handleidingen. Aan de hand van de Trading Navigator software neemt Harm je in zijn video’s mee langs de verschillende strategieën die hij dagelijks toepast.

Wat moet je over Harm van Wijk weten?

Harm van Wijk is een relatief bekende belegger die diverse keren in de media te zien en horen is geweest. Dat is mede het gevolg van het succes van zijn blog over beleggen, Beleggen.com. Op zijn blog bespreekt Harm alweer meer dan tien jaar zijn ervaringen met beleggen, tips en strategieën.

Door de sterke toename van het aantal bezoekers aan zijn website, besloot Harm van Wijk enkele jaren geleden zijn eigen cursus op te zetten. Sindsdien is Harm minder in de media verschenen en juist actiever geworden op zijn eigen blog.

Hoe is de Trading Navigator Methode vormgegeven?

De Trading Navigator Methode bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij beginnende beleggers wordt aangeraden bij het begin te starten. De basis wordt namelijk gelegd door een uitgebreide, 6-weekse beginnerscursus die volledig online te volgen is. In de beginnerscursus komen de volgende onderwerpen aan bod;

 • Stapsgewijs beginnen met beleggen
 • Opties
 • Aandelen
 • Vermogensgroei
 • Bewezen strategieën en modellen
 • Diversificatie
 • Zonder emotie beleggen
 • Trading Navigator Software

Na het doorlopen van de beginnerscursus, kunnen beginnende en ervaren beleggers hun kennis versterken door;

 • Live Q&A’s met experts bij te wonen
 • Dagelijks trading updates en kansen te volgen
 • Op de door Harm toegestuurde posities in te spelen
 • Actief te worden in de Trading Navigator community

Software is het hart van de Trading Navigator Methode

Het onderscheidende verschil tussen de Trading Navigator Methode en soortgelijke cursussen, is de Trading Navigator software, aldus Harm van Wijk. Door actief van de Trading Navigator gebruik te maken, krijg je aanbevelingen waardoor je risico’s zou kunnen beperken en eerder op kansen kunt inspelen.

In hoeverre de gebruikte software in de Trading Navigator Methode echt tot de gewenste resultaten leidt is onduidelijk. Wel speelt software in de Trading Navigator Methode cursus een hoofdrol doordat Harm in vrijwel iedere video de software gebruikt of aanhaalt. Bij deelname aan de Trading Navigator Methode ontkom je er dan ook niet aan om zelf de software toe te passen.

Trading Navigator Methode kosten

De kosten om aan de Trading Navigator deel te nemen, bedragen normaal € 1997. Op dit moment kun je een korting van tot wel 70% krijgen als je de cursus aanschaft. Daardoor kost de Trading Navigator Methode geen € 1997 maar het gereduceerde tarief van € 1.497.

Het is onduidelijk of deze korting tijdelijk of permanent is.

Meegeleverde materialen en bonussen bij deelname Trading Navigator

Mocht je besluiten om aan de Trading Navigator cursus deel te nemen, ontvang je behalve toegang tot de cursus ook diverse materialen en andere bonussen, namelijk;

 • Twee jaar toegang tot MBC (waarde € 700)
 • Twee jaar Telegram Alerts (waarde € 2000)
 • Twee jaar live coaching (waarde € 5000)
 • Handleiding Geld verdienen met Opties (waarde € 47)
 • Handleiding Geld verdienen met Aandelen (waarde € 47)
 • Handleiding Geld verdienen met Speeders, Sprinters en Turbo’s (waarde € 47)
 • MeXem credits (waarde € 500)

Op basis van de door Harm gekoppelde waardes, krijg je voor meer dan € 10.000 bonussen cadeau als je besluit om aan de Trading Navigator Methode deel te nemen.

De verschillende bonussen, met in het bijzonder de handleidingen, zorgen voor een aanzienlijk omvangrijkere cursus dan wanneer je alleen toegang tot de daadwerkelijke cursus had gehad. De handleidingen kunnen het best worden gezien als een uitbreiding op de cursus. De onderwerpen komen namelijk weliswaar in de cursus aan bod, alleen worden slechts kort besproken. Wie daarom verdieping zoekt, bijvoorbeeld in de wereld van opties of turbo’s, kan daarom de handleidingen raadplegen om een beter begrip van deze financiële producten te krijgen.

Van Wijk adviseert om de bonussen pas te raadplegen na het afronden van de 6-weekse online beginnerscursus. Ervaren beleggers kunnen wel meteen met de bonussen van start.

Gratis aan de Trading Navigator deelnemen

Het is momenteel mogelijk om aan het beginstadium van de Trading Navigator Methode deel te nemen. Harm van Wijk geeft namelijk een gratis training waarin hij je meeneemt langs het belangrijkste onderdeel van zijn cursus: de Trading Navigator software.

De gratis training is door iedereen, al dan niet tijdelijk, te volgen. Om aan de training deel te nemen kun je via deze pagina je plek reserveren. Je krijgt dan via de email een persoonlijke uitnodiging om een training van Harm, digitaal, bij te wonen.