Een nieuw toestel + abonnement? Vergelijk het hier

Wil je een abonnement afsluiten met een nieuw toestel? Bij ons vind je de beste deals zodat je voordelig met de nieuwste smartphone kunt gaan bellen en internetten. Vergelijk hieronder om jouw nieuwe mobiel met voordelig abonnement te vinden..

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Telecom vergelijken: waar moet je op letten?

Je wilt het beste abonnement met toestel, maar je wilt daar niet teveel voor betalen. Daarom is een goede vergelijking tussen de beste deals heel belangrijk. Maar hoe maak je nu een goede vergelijking? Hieronder geven we je een aantal tips waarmee je niet alleen een goede deal vindt, maar het abonnement ook nog eens aansluit op jouw smartphonegebruik.

Hoeveel belminuten heb je nodig?

Voordat je een nieuwe abonnement afsluit, is het handig om je huidige contract en facturen erbij te pakken. Hoeveel belminuten gebruik je op dit moment per maand? Heb je daar genoeg aan of zou je er juist meer binnen je bundel willen hebben? Aan de hand van jouw antwoorden bepaal je hoeveel belminuten jouw nieuwe abonnement moet bevatten.

Hoeveel mobiele data heb je nodig?

Ook voor het bepalen van je data pak je jouw huidige contract en facturen erbij. Kom je maandelijks MB’s tekort of hou je juist over aan het einde van de maand? Laat jij je beperken door de databundel of is het goed zoals het is? Bepaal aan de hand van jouw antwoorden hoe groot jouw nieuwe databundel moet zijn.

Welk toestel wil je hebben?

Ben jij iemand die eerst het abonnement uitzoekt en dan kijkt welke toestellen er mogelijk zijn of kies jij het abonnement aan de hand van het toestel? Kijk in ieder geval eerst welke maandelijkse bijdrage jij aan een de nieuwe smartphone kunt en wilt leveren.

Buiten de bundel bellen en internetten

Als je een krappe belbundel en/of databundel kiest, kan het voorkomen dat je buiten de bundel gaat. Hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn. Ga van tevoren na welke kosten de verschillende providers rekenen zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het is beter om iets ruimere bundels te kiezen of te kiezen voor een abonnement dat je niet buiten de bundel laat bellen of internetten zonder jou een seintje te geven dat je bundel verbruikt is.

Tussendoor aanpassen van je bundels

Bij veel abonnementen is het mogelijk om de bundels maandelijks aan te passen. Dit kan handig zijn wanneer je verbruik wisselt of als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en minder vaak kunt terugvallen op WiFi. Sommige abonnementen kun je wel upgraden, maar niet downgraden. Let hierop bij het kiezen van een abonnement.

Meenemen van data en belminuten

Zijn jouw bundels groter dan je maandelijkse verbruik? Let dan goed op wat er met je overgebleven belminuten en data gebeurt. Bij de ene provider komen deze te vervallen, terwijl de andere de mogelijkheid biedt om je belminuten en data mee te nemen naar de volgende maand.

Gebruikskosten

Wat is het starttarief van een telefoongesprek? Rondt de provider gesprekken af op hele minuten of betaal je per seconde? Antwoorden op deze vragen bepalen hoelang je daadwerkelijk met een bundel doet. Let ook op de afronding van datagebruik, dit kan ervoor zorgen dat je bundel in de praktijk kleiner is dan je denkt.

Looptijd van het abonnement

Hoe lang wil je aan een abonnement vastzitten? Als je kiest voor een mobiel abonnement met een toestel heb je meestal de keuze tussen een looptijd van 12 of 24 maanden. Hoe korter de looptijd, des te hoger zijn de maandkosten van je abonnement.

De prijs van het mobiele abonnement

Uiteindelijk wil je natuurlijk de beste deal voor de laagste prijs. Als je weet wat je zoekt in een abonnement, kun je de verschillende aanbiedingen vergelijken op prijs. Zo vind je eenvoudig een goedkoop abonnement met de nieuwste smartphone.