Een nieuw toestel + abonnement in 2024? Vergelijk het hier

Wil je een abonnement afsluiten met een nieuw toestel? Bij ons vind je de beste deals zodat je voordelig met de nieuwste smartphone kunt gaan bellen en internetten. Vergelijk hieronder om jouw nieuwe mobiel met voordelig abonnement te vinden..

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Telecom vergelijken: waar moet je op letten?

Je wilt het beste abonnement met toestel, maar je wilt daar niet teveel voor betalen. Daarom is een goede vergelijking tussen de beste deals heel belangrijk. Maar hoe maak je nu een goede vergelijking? Hieronder geven we je een aantal tips waarmee je niet alleen een goede deal vindt, maar het abonnement ook nog eens aansluit op jouw smartphonegebruik.

Hoeveel belminuten heb je nodig?

Voordat je een nieuwe abonnement afsluit, is het handig om je huidige contract en facturen erbij te pakken. Hoeveel belminuten gebruik je op dit moment per maand? Heb je daar genoeg aan of zou je er juist meer binnen je bundel willen hebben? Aan de hand van jouw antwoorden bepaal je hoeveel belminuten jouw nieuwe abonnement moet bevatten.

Hoeveel mobiele data heb je nodig?

Ook voor het bepalen van je data pak je jouw huidige contract en facturen erbij. Kom je maandelijks MB’s tekort of hou je juist over aan het einde van de maand? Laat jij je beperken door de databundel of is het goed zoals het is? Bepaal aan de hand van jouw antwoorden hoe groot jouw nieuwe databundel moet zijn.

Welk toestel wil je hebben?

Ben jij iemand die eerst het abonnement uitzoekt en dan kijkt welke toestellen er mogelijk zijn of kies jij het abonnement aan de hand van het toestel? Kijk in ieder geval eerst welke maandelijkse bijdrage jij aan een de nieuwe smartphone kunt en wilt leveren.

Buiten de bundel bellen en internetten

Als je een krappe belbundel en/of databundel kiest, kan het voorkomen dat je buiten de bundel gaat. Hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn. Ga van tevoren na welke kosten de verschillende providers rekenen zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het is beter om iets ruimere bundels te kiezen of te kiezen voor een abonnement dat je niet buiten de bundel laat bellen of internetten zonder jou een seintje te geven dat je bundel verbruikt is.

Tussendoor aanpassen van je bundels

Bij veel abonnementen is het mogelijk om de bundels maandelijks aan te passen. Dit kan handig zijn wanneer je verbruik wisselt of als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en minder vaak kunt terugvallen op WiFi. Sommige abonnementen kun je wel upgraden, maar niet downgraden. Let hierop bij het kiezen van een abonnement.

Meenemen van data en belminuten

Zijn jouw bundels groter dan je maandelijkse verbruik? Let dan goed op wat er met je overgebleven belminuten en data gebeurt. Bij de ene provider komen deze te vervallen, terwijl de andere de mogelijkheid biedt om je belminuten en data mee te nemen naar de volgende maand.

Gebruikskosten

Wat is het starttarief van een telefoongesprek? Rondt de provider gesprekken af op hele minuten of betaal je per seconde? Antwoorden op deze vragen bepalen hoelang je daadwerkelijk met een bundel doet. Let ook op de afronding van datagebruik, dit kan ervoor zorgen dat je bundel in de praktijk kleiner is dan je denkt.

Looptijd van het abonnement

Hoe lang wil je aan een abonnement vastzitten? Als je kiest voor een mobiel abonnement met een toestel heb je meestal de keuze tussen een looptijd van 12 of 24 maanden. Hoe korter de looptijd, des te hoger zijn de maandkosten van je abonnement.

De prijs van het mobiele abonnement

Uiteindelijk wil je natuurlijk de beste deal voor de laagste prijs. Als je weet wat je zoekt in een abonnement, kun je de verschillende aanbiedingen vergelijken op prijs. Zo vind je eenvoudig een goedkoop abonnement met de nieuwste smartphone.

Onze zoektocht naar de beste toestel plus abonnement dienst

In eerste kon je alleen abonnementen afsluiten om toegang te krijgen tot besteedbare sms’jes en belminuten. Later kwam daar ook data bij. Inmiddels is het gebruikelijk om een vast abonnement af te sluiten waarbij je een toestel gratis krijgt afgeleverd. Handig, want je hoeft niet zelf meer op zoek te gaan naar een toestel. Het aanbod telefoons en mobiele providers is de afgelopen decennia flink toegenomen. Wij gingen op zoek naar de allerbeste deal.

Waarom wij toestel plus abonnement zijn gaan reviewen

Mobiele telefoons zijn echt iets van de 21ste eeuw. Ze zijn een ongelooflijk belangrijke ontwikkeling geweest. Het is bijzonder om te zien hoe telefoons zich in slechts een paar jaar tijd sterk kunnen ontwikkelen. We weten nog goed dat we voor het eerst op televisie een instructie zagen van het fenomeen “touchscreen” en dachten “wauw, wat futuristisch!”. Nu heeft iedereen een touchscreen mobiel. Wij hebben de ontwikkelingen aandachtig gevolgd.

Blijf kritisch op het toestel plus abonnement aanbod

Uiteraard proberen providers handig gebruik te maken van het fenomeen abonnement plus toestel, door een gloednieuw model mobiel gratis aan te bieden, maar het abonnement stiekem (te) duur te maken. Het werkt een beetje hetzelfde als met printers en cartridges: de printer is vaak spotgoedkoop, maar het zijn de dure cartridges die het printergebruik uiteindelijk duur maken. Laat je niet verleiden door een gratis toestel. Blijf kijken naar de kosten.

Enige scepsis is op zijn plek

Toestel plus abonnement is niet de enige optie die je hebt als je een mobiel wil aanschaffen. Je kunt ook kiezen voor SIM Only. Je koopt dan zelf een toestel en betaalt alleen voor datagebruik in je abonnement. Je zult zien dat je meer geld kwijt bent aan het toestel, maar veel minder aan je abonnement. Op termijn kan je dat geld besparen. Welke van de twee opties voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van je datagebruik en belgedrag. Doe een rekensom.

De beloften van toestel plus abonnement diensten

Providers zullen je beloven dat je het abonnement voor een prikkie krijgt. Er worden je allerlei leuke extra’s beloofd en er wordt beloofd dat je veel goedkoper uit bent dan bij de concurrent. Zoals gezegd, kun je dat alleen achterhalen als je er heel ingewikkelde rekensommetjes op loslaat. Laat je niet misleiden door flitsende reclames, maar doe goed onderzoek. Lees bijvoorbeeld eerst reviewers over de provider en het abonnement voor je iets aanschaft.

Onze onderzoeksdata voor toestel plus abonnement

Wij beoordelen toestel plus abonnement diensten als volgt:

  • We kijken naar de kwaliteit van het abonnement: hoe is de internetsnelheid, hoeveel data krijg je
  • Wordt het abonnement positief gereviewd?
  • Wordt het toestel dat je krijgt positief gereviewd?
  • Wij maken de rekensommetjes en kijken of het abonnement nu wel of niet voordelig is
  • We beoordelen de prijs-kwaliteit verhouding.

De beste toestel pus abonnement dienst volgens de Consumentenbond

Neem een lidmaatschap voor de Consumentenbond om hun testresultaten te zien:

https://www.consumentenbond.nl/mobiel-abonnement/beste

Jouw mobiele provider vervolgstap

Het mag duidelijk zijn: ben je op zoek naar toestel plus abonnement, dan kun je heel wat kanten op. Het aanbod is groot en dat zorgt voor competitieve prijzen. Aanbieders zullen met regelmaat leuke extra’s geven en aanbiedingen doen. Als trouwe klant is vaak een hoop mogelijk. Je kunt ook tussentijds overstappen. Laat je verrassen door de wondere wereld van mobiel.

Veel succes!