We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Iedereen kan een prep-pakket maken, zonder per se als een malle wc-papier te gaan hamsteren. Een noodvoorraad met eten en andere essentiële zaken is heel normaal en is zinvol in ieder huishouden. Wil je een noodrantsoen preppen om zelfredzaam te blijven in onzekere tijden? Hier vind je een preplijst met benodigdheden…

Je hebt fanatieke preppers… maar een nooduitrusting is heel normaal

Natuurlijk heb je de fanatieke preppers met wapens en andere hardcore survival-uitrusting… Het is daarnaast voor ieder mens zinvol om gewoon een nooduitrusting te maken voor een noodsituatie. Er zijn dan ook veel casual preppers in Nederland, en geef ze eens ongelijk. Vooral met het Corona-virus is het niet zo gek om een noodrantsoen te hebben.

Wat moet je ‘hamsteren’? Zorg in ieder geval voor deze dingen in je noodpakket

Vanuit de regering werden in de 21 eeuw wel eens Postbus 51-campagnes gevoerd om een nooduitrusting in huis te hebben. Hieronder vind je een aantal zaken die heel erg zinvol zijn voor in je prep-lijst / boodschappenlijst.

1 – Eten, zoals gevriesdroogd eten én campingkooktoestellen

In ieder noodrantsoen hoort eten. Lang houdbaar eten om precies te zijn, zoals rijst, droge pasta en peulvruchten. Zorg het liefst voor eten in glas – en dus niet in blik, omdat na verloop van tijd de aluminium-rand van het blik in het eten kan oplossen. Zorg naast een voedselvoorraad ook voor een gas-fles en/of een klein elektrisch fornuis.

2 – Survival-kennis: lees een prepper-boek

Een van de meestgewaardeerde, praktische boeken, is: ‘Hoe overleef ik een crisis? Hoe word je zelfredzaam bij rampen?’ Erg interessant, dus lees je in.

3 – Vitamine-supplementen

Bijvoorbeeld vitamine D als je geen zonlicht meer krijgt

4 – EHBO-doos

Wil je preppen voor een noodsituatie? Sowieso hoort in ieder huis een EHBO-doos – en des te meer in een nooduitrusting.

5 – Hygiëne-spullen

Zoals antibacteriële zeep.

6 – Zaklamp

Handig als je er eentje hebt in het donker.

7 – Waterfilter

Je weet nooit wat er met ons water gaat gebeuren. Naast flessen water is een filter ook erg zinvol. Een Berkey-filter is een van de meest krachtige filters die er maar zijn.

8 – Bug Out Bag voor je noodrantsoen

In onderstaand boek leer je precies hoe je er eentje maakt.

9 – Prep-pakket om zelf groente te laten groeien

Een moestuin is erg zinvol. Heb je een tuin of heb je bloempotten, dan kun je wat groente laten groeien.

10 – En verder…

  • Water
  • Radio
  • Zaklamp
  • Eerste hulp
  • Fluitje
  • Batterijen
  • Stofmasker
  • Blikopener
  • Propaangasflessen en kookpitje


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Neem ook een kijkje bij de bronnen van de overheid

Op jouw geluk!