Wat is nou eigenlijk het saldo van je Bol-cadeaukaart? Hoeveel geld staat erop? Op deze pagina hebben we een saldochecker-tool voor je neergezet zodat Bol.com jou exact vertelt hoeveel geld er nog op je cadeaubon staat. Lees verder…

Hier kun je direct het saldo van je Bol.com-cadeaukaart checken

Er is een handige tool die direct vertelt wat de waarde van je Bol-cadeaukaart nog is. Dankzij deze saldochecker kun je bekijken wat jouw actuele tegoed is en hoe lang je cadeaubon nog geldig is. Super handig dus!

Hoe gaat het in zijn werk? Gebruik de knop hieronder om op de pagina met de Bol-saldochecker te komen. Vervolgens scroll je een stukje naar beneden om bij de daadwerkelijke tool te komen. Daar vul je de gegevens van je cadeaukaart in en je krijgt direct de info waar je naar zocht. Het werkt heel simpel.

Waar staat de saldochecker op de website van Bol?

Om het bedrag op een cadeaukaart na te kijken, kun je het beste gebruik maken van de saldochecker op Bol.com. De saldochecker vinden we een beetje verstopt op de pagina waar je de cadeaukaarten kunt kopen. Door de vooral gele en blauwe kleuren trekt het bestellen van de cadeaukaart meer de aandacht dan de tool om het saldo op de kaart te checken. Toch vind je de saldochecker direct onder alle plaatjes en felle kleuren.

De tool is een beetje verborgen: scroll naar beneden als je op de pagina bent

Nadat je op de groene knop hierboven hebt geklikt, word je naar de pagina met de saldochecker geleid. Deze tool staat echter niet helemaal bovenaan de pagina, maar vrij ver naar onder. Scroll dus eventjes naar beneden totdat je de tool ziet om je saldo te kunnen controleren.

Het probleem met cadeaukaarten waar wij consumenten voor waarschuwen

Wij vinden cadeaukaarten een prachtig fenomeen: je voelt je als een kind in een snoepwinkel als je iets bij zo’n grote winkel als Bol.com mag uitkiezen. Echter, er zitten wat problemen aan cadeaukaarten.

Probleem 1: soms wordt het de consument onnodig moeilijk gemaakt om een cadeaukaart in te leveren. De ene keer is het onduidelijk waar je je code moet invoeren, de andere keer is je code weggekrast en weer een andere keer blijkt dat jouw cadeaukaart niet eens in te leveren is en dat het op een alternatieve, omslachtige manier moet.

Probleem 2: cadeaubonnen kunnen vervallen zonder dat je er erg in hebt. Gelukkig zijn er nieuwe wetten gemaakt voor 2022 die het verbieden dat cadeaubonnen korter dan drie jaar geldig zijn. Deze ontwikkeling juichen wij toe.

Vinden wij dat de Bol-cadeaukaart naar behoren werkt?

Wij vinden het belangrijk dat je zonder gedoe een cadeaukaart kunt geven of ontvangen. Wat is ons oordeel dan over de cadeaubon van Bol.com?

De communicatie en het proces voor de gever van de cadeaukaart vinden we ondermaats: als de bestelling van de cadeaukaart niet lukt, wordt bijvoorbeeld nooit de reden gegeven. Ook is het niet mogelijk om meerdere cadeaukaarten tegelijk in je winkelmandje te doen, waardoor je ze steeds apart moet afrekenen. Dit vinden we erg omslachtig.

Voor de ontvanger van de cadeaukaart zijn we positiever. Het is vrij eenvoudig om je cadeaukaart in te leveren en dankzij de saldochecker weet kun je er relatief simpel achter komen hoeveel geld er nog op je cadeaukaart staat en tot wanneer het geldig is.

Hoe kun je precies het saldo van je Bol-cadeaukaart checken? Volg deze stappen

 1. Ga naar deze pagina met de saldochecker.
 2. Scroll naar beneden tot je bij de saldochecker bent uitgekomen. De tool is ietwat verborgen, onderaan de pagina.
 3. Geef de gegevens van je cadeaukaart in en je ziet direct wat het saldo is van jouw kaart, evenals de geldigheid.

Werkt de saldochecker voor digitale én fysieke cadeaukaarten van Bol?

Jazeker. Zowel bij digitale als fysieke cadeaukaarten van Bol.com kun je gebruikmaken van de saldochecker. Dat is handig. Zo kun je helemaal zelfstandig je saldo controleren en bekijken zonder dat je hulp moet inschakelen van de omslachtige klantenservice.

Ook bij een digitale cadeaukaart is het mogelijk om het actuele saldo op te vragen. Eerst geef je even je cadeauboncode op in de tool, oftewel het cadeaukaartnummer dat is meegeleverd bij jouw cadeaukaart van Bol.com. Vervolgens toont de checker jou precies hoeveel saldo je nog hebt en tot wanneer het nog geldig is. Dat is pas handig!

Wat voor soorten cadeaukaarten heeft Bol?

Vind je het idee van de cadeaukaart geen zo gek niet meer? Dan wordt het tijd om te kijken welke kaarten er zijn en welke waarde je eraan kunt geven. Op hoofdlijnen zijn er twee soorten:

 1. Een fysiek tastbare cadeaukaart in de vorm van een creditcard.
 2. Een digitale cadeaukaart die per e-mail verstuurd wordt.

Het voordeel van de echte kaart is dat je iets kunt geven in een envelop met nog een kaart met een persoonlijke boodschap erbij. Het voordeel van de digitale cadeaukaart is dat je hem direct ontvangt en niet op de post hoeft te wachten.

Leuk detail is wel nog dat de cadeaukaarten een korte boodschap of thema kunnen bevatten waar je voor kunt kiezen. Je hebt onder andere thema’s als:

 • Verjaardag
 • Bruiloft
 • Geboorte
 • Kerst
 • Bedankt
 • Voor de verpakking kun je een envelop of een doosje kiezen en de bedragen wisselen.

Soorten cadeaukaarten en het bedrag

Op de vaste/tastbare kaart kun je de volgende bedragen selecteren:

 • Kleinere bedragen: 5, 10, 15, 20 of 25 euro
 • Grotere bedragen: 50, 75, 100 en 150 euro

Bij de digitale kaart heb je nog een extra voordeel, want hier kun je zelf het bedrag invullen dat je op de kaart wilt laten zetten. Je kiest dan het thema dat je geschikt vindt voor de gelegenheid, vult de naam en het e-mailadres van de ontvanger in en vult zelf een bedrag in cijfers in. Wordt opa 88 en vind je het leuk om hem 88 euro cadeau te geven? Dan is dat ook het bedrag dat je op de kaart zet.

Ben je niet zo goed in het onthouden van verjaardagen? Onze tip is dan om op 1 januari alle cadeaukaarten tegelijk te bestellen en per persoon de verzenddatum in te stellen, zodat elke ontvanger de e-mail met cadeaukaart op zijn verjaardag krijgt. Voeg verder nog een persoonlijk bericht aan de e-mail toe en laat weten wie de gever van de digitale cadeaukaart is.

Conclusie

Het is niet moeilijk om de waarde op een cadeaukaart te checken zodra je de juiste plek van de saldochecker op de website hebt gevonden. Verder denken wij dat – ook al is het geen persoonlijk uitgezocht of bijzonder cadeau – er toch een hoop mensen blij zullen zijn met de cadeaukaart. Het ligt een beetje aan de relatie die je met iemand hebt en hoe goed je diegene kent om een ander cadeau uit te zoeken.

Als back-up is de cadeaukaart altijd een goed idee, alleen moet je hem niet te vroeg bestellen, want anders heeft de ontvanger nog maar heel kort de tijd om het bedrag op de kaart te besteden.

Veel winkelplezier met jouw Bol-cadeaubon!