Sim Only Vergelijken 2024

Ben je op zoek naar een goedkoop mobiel abonnement, maar kan jouw toestel nog wel een tijdje mee? Kies dan voor een Sim Only abonnement. Bij een Sim Only abonnement ontvang je alleen een nieuwe simkaart die verbonden is aan een voordelig mobiel abonnement. Bij ons kun je de beste deals met elkaar vergelijken.

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Geen nieuw toestel nodig, maar enkel een simkaart met voordelig abonnement? Vergelijk hieronder de Sim Only-abonnementen. Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Sim Only vergelijken: waar moet je op letten?

Het kiezen van een goedkoop Sim Only abonnement is heel eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Wij geven je de beste tips zodat je niet alleen een goede deal scoort, maar ook nog eens een abonnement afsluit dat goed bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Hoe groot moet jouw belbundel zijn?

Je begint met het bepalen van jouw belbundel. Kijk op jouw meest recente facturen hoeveel minuten je gemiddeld belt per maand. Aan de hand van deze gegevens kun je makkelijk bepalen hoe groot jouw nieuwe belbundel moet zijn om optimaal te profiteren van goedkope beltarieven.

Hoe groot moet jouw databundel zijn?

Ook het kiezen van een passende databundel is belangrijk. Je vindt op jouw recente facturen precies terug hoeveel data je per maand gebruikt. Maak je nu nog weinig gebruik van mobiele data, maar wil je dat wel gaan doen? Kies dan voor een relatief kleine databundel. Het is bij de meeste providers namelijk wel mogelijk om een databundel te upgraden, maar niet om deze te downgraden.

4G of 5G?

Wil jij een Sim Only abonnement dat het nieuwe 5G netwerk ondersteunt? Dan is dit een belangrijk punt om de verschillende providers op te vergelijken. Denk er wel om dat je alleen gebruik kunt maken van 5G als je smartphone ook 5G ready is.

Heb je een sms-bundel nodig?

Vind je het handig om af en toe een sms’je te versturen, bijvoorbeeld omdat je dan geen gebruik hoeft te maken van mobiel internet? Kies dan een Sim Only abonnement met een sms-bundel. Tegenwoordig kun je bij diverse providers kiezen voor een gratis sms-bundel met een onbeperkt aantal sms’jes per maand.

Let op de gebruikskosten

De manier waarop de gebruikskosten worden berekend, kunnen per provider verschillen. Bij telefoongesprekken wordt altijd een vast starttarief gehanteerd plus de kosten voor het gesprek zelf. Om deze te berekenen worden gesprekken op de seconde of de minuut afgerond. Ook bij datagebruik worden de gebruikte Mb’s afgerond. De manier waarop dit gebeurt kan per provider verschillen.

Gebruikskosten buiten je bundel

Binnen je bundel heb je de beschikking over een vast aantal belminuten, Mb’s en sms’jes per maand. Bij veel providers kun je gewoon gebruik blijven maken van deze diensten, ook als je jouw bundel volledig gebruikt hebt. Er worden dan echter wel hogere kosten gerekend. Kijk hier goed naar voordat je een Sim Only abonnement afsluit. Sommige providers blokkeren hun diensten zodat je niet ongemerkt buiten je bundel kunt gaan.

Belminuten en data meenemen

Houd jij juist belminuten en/of data over aan het einde van de maand? Kijk dan goed wat de provider hier mee doet. In de meeste gevallen komen de minuten en data te vervallen en raak je deze dus kwijt. Soms is het ook mogelijk om de belminuten en Mb’s mee te nemen naar de volgende maand.

Looptijd abonnement

Je kunt meestal kiezen tussen een looptijd van 1 maand, 12 maanden of 24 maanden. Hoe langer de looptijd van het abonnement, des te lager de prijs. Het voordeel van een maandabonnement is echter dat je iedere maand over kunt stappen naar een goedkopere provider.

Goedkoopste Sim Only abonnement afsluiten

Uiteindelijk is de prijs van het Sim Only abonnement vaak de doorslaggevende factor. Bij ons kun je heel simpel de prijzen van verschillende providers met elkaar vergelijken en direct jouw beste deal afsluiten.

Onze zoektocht naar de beste Sim Only dienst

Persoonlijk zijn we altijd wel fan geweest van Sim Only. Je weet namelijk precies waarvoor je betaalt en je zit nergens aan vast. Je kiest je mobiel zelf: je kunt een duur model kiezen, maar ook een budgetapparaat – het is jouw kiezen. Ook je abonnement kies je vervolgens zelf. Voor wie alles in eigen hand wil houden, is Sim Only dé oplossing. Wij gingen op onderzoek uit naar het scherpst geprijsde abonnement met de meeste keuzevrijheid.

Waarom wij Sim Only zijn gaan reviewen

Sim Only geniet onze voorkeur. Een toestel bij je abonnement heeft zeker zijn voordelen, maar het nadeel is toch wel dat je aan een duur abonnement vastzit. Wij hechten meer waarde aan keuzevrijheid. Tegenwoordig heeft eigenlijk iedereen een mobiel. Ook bijna iedereen heeft een abonnement. Wij hebben voor onszelf een rekensommetje gemaakt wat de beste koop is en willen ook jou helpen om het maximale uit je abonnement te halen. 

Een kritische blik op Sim Only diensten

Natuurlijk moeten we ook kritisch blijven op het aanbod Sim Only. Het kan natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn. Een nadeel van Sim Only is dat je veel geld kwijt bent voor de aanschaf van een nieuwe mobiel. Ben je iemand die graag het nieuwste van het nieuwste heeft, dan is het misschien beter om te kiezen voor de optie abonnement plus toestel. Mobiele veel gebruikers zijn ook beter uit met de optie abonnement plus toestel.  

De beloften van Sim Only aanbieders

Sim Only aanbieders zullen je misschien wel beloven dat je met Sim Only goedkoper uit bent dan met toestel plus abonnement. In veel gevallen kan dat inderdaad kloppen, maar dat is niet altijd het geval. Veel Sim Only abonnementen lijken op elkaar, dus de aanbieder zal willen opvallen. Hoe hij of zij dat doet? Door gebruik te maken van speciale acties, extra’s en kortingen. Een hoop bombarie, natuurlijk. We raden je aan goed naar de lange termijn te kijken.

Onze Sim Only onderzoeksdata

Sim Only providers die in dit artikel besproken worden, zijn door onszelf onderzocht. We zijn uitgebreid op zoek gegaan naar haken en ogen binnen het abonnement. Onze redactie bestaat uit heel wat verschillende leden. Elk van ons heeft een eigen abonnement. We hebben meerdere maanden van een abonnement gebruik gemaakt en zijn vervolgens gaan vergelijken. Wist je dat we artikelen, diensten en abonnementen altijd uitgebreid in praktijk testen?

Beste Sim Only dienst volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft gekeken wat de beste Sim Only dienst is. Welke kwam als beste uit de test? Neem daartoe een lidmaatschap op de Consumentenbond.

https://www.consumentenbond.nl/mobiel-abonnement/sim-only

Jouw Sim Only vervolgstap

Als je op zoek bent naar een eerste Sim Only abonnement of overweegt over te stappen, is er heel wat mogelijk. Het fijne van Sim Only is dat je nergens aan vast zit: je kiest je mobiel gewoon zelf en betaalt relatief lage kosten voor beltegoed en data. De beste abonnementen geven je keuzevrijheid: je kunt de ene maand bijvoorbeeld meer betalen voor meer data en de andere maand weer minder. Ga vandaag nog aan de slag en kies het beste Sim Only abonnement.

Veel plezier!