Uitvaartverzekeringen Vergelijken: Goedkoopste Begrafenisverzekering

Hier staat een handige vergelijkingstool voor uitvaartverzekeringen. De begrafenisverzekeringen van onder andere Dela, Yarden, Ardanta en Monuta worden hier vergeleken. Zo kan hier de goedkoopste en meest betrouwbare uitvaartverzekering gevonden worden.

Hieronder kun je de tool gebruiken en het beste pakket vinden.

Dela, Univé, Interpolis… Vele diensten zoals Independer houden zich bezig met het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Ook hier staat een handige tool om dit te kunnen vergelijken en de goedkoopste begrafenisverzekering te vinden.

Vergelijk hierboven de uitvaartverzekeringen

In bovenstaande tool kan eerst een snelle berekening gemaakt worden van de uitvaartkosten – waarna een vergelijkingsmodule verschijnt om uitvaartverzekeringen te kunnen vergelijken.

Wat is een begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering, oftewel een uitvaartverzekering, is men verzekerd voor de kosten van de eigen uitvaart. De reden om een begrafenisverzekering te nemen, is om nabestaanden niet met kosten achter te laten.

Hoeveel kost een uitvaart gemiddeld?

Een uitvaart kost gemiddeld 8.000 euro. Hier staat meer informatie over uitvaartkosten.

Verzekeren of sparen?

uitvaartkosten-berekenen-tool-en-verzekeringen

Als je wilt dat je nabestaanden zich geen zorgen over de kosten hoeven te maken, dan moet je een geldbedrag in je nalatenschap reserveren voor je uitvaart. Heb je niet genoeg spaargeld, dan is een goede verzekering het goede alternatief.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan het zeker is dat ze uitbetaald gaan worden – op een gegeven moment in de tijd. Het biedt hierdoor extra zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat nabestaanden belast worden met een rekening.

Het is dus erg verstandig om uitvaartverzekeringen te bekijken en te overwegen.

Wat als de overledene geen geld of verzekering heeft én de nabestaanden hebben ook niks?

Als er geen nabestaanden bekend zijn – of wanneer de nabestaanden de uitvaart niet kunnen bekostigen – dan heeft de gemeente een verplichting om de uitvaart uit te voeren. Dit heeft een term: ‘bijstand uitvaartkosten.’ Echter: de gemeente zal er moeite voor doen om de nabestaanden en familieleden te vinden en ze de rekening te sturen.

Wanneer de gemeente de uitvaart regelt, vallen de kosten makkelijk hoger uit dan wanneer je zelf een uitvaart regelt bij een uitvaartondernemer. Als nabestaande die geen contact meer heeft met de overledene, is het dus handig om zelf de uitvaart te regelen in plaats van het te laten aankomen op bijstand uitvaartkosten.

Waarom juist niet of juist wel een uitvaartverzekering?

Door middel van een uitvaartverzekering (ook begrafenisverzekering genoemd) voorkom je dat je je nabestaanden belast met de kosten als je zelf onvoldoende spaargeld had.

Dat is echter niet de enige reden: omdat na het overlijden je bank- en spaarrekeningen geblokkeerd worden, moeten je nabestaanden de uitvaart voorschieten. Een veelvoorkomende reden voor een uitvaartverzekering is om dit te voorkomen zodat je nabestaanden niet in de liquiditeitsproblemen raken. Een uitvaartverzekering hoeft dus niet als je verwacht dat je nabestaanden genoeg geld hebben om het voor te schieten.

Verschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is niet bedoeld om de kosten van een uitvaart te dekken, maar het is bedoeld om het inkomstenverlies voor het gezin op te vangen. Als de kostwinner van een gezin overlijdt, vallen veel inkomsten weg. Dat kan verzekerd worden.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn vier verschillende uitvaartverzekeringen.

Een kapitaalverzekering

Deze verzekering houdt in dat de nabestaanden het uitkeringsbedrag alleen aan de uitvaart kunnen besteden.

Een naturaverzekering

Deze verzekering keert geen geld uit, maar een aantal diensten om de basisonderdelen van een uitvaart te kunnen uitvoeren. Extra kosten zijn vaak niet gedekt. Dit is erg voordelig omdat de verzekeraar de uitvaartondernemer kiest en een speciale prijs kan creëren.

Een sommenpolis

Van deze uitkering kunnen de nabestaanden zelf bepalen wat ze met het geld doen. Ze ontvangen namelijk een vast bedrag – en daar kunnen ze bijvoorbeeld ook mee op vakantie gaan.

Een combinatie-uitvaartpolis: kapitaal- en naturaverzekering tegelijk

Nabestaanden moeten vaak bijbetalen omdat de uitkering van een uitvaartverzekering vaak niet genoeg is. Daarom doen veel verzekeraars deze combinatie: een naturaverzekering én een kapitaalverzekering voor extra kosten en wensen.

Uitvaartverzekering vinden

uitvaartkosten-berekenen-tool-verzekering

Wil je een goede uitvaartverzekering vinden? Dat zit ook in bovenstaande tool (scroll helemaal naar boven). Zo kun je onder andere de premie berekenen in bovenstaande tool, bij het afsluiten van een polis.

Ook kun je eventueel de koopsommen inzien als je verder onderzoek doet naar een verzekeraar. Een koopsom is een bedrag dat je in één keer aan een verzekeraar betaalt, zodat je nooit meer premie hoeft te betalen.

Zo vind je via bovenstaande tool bijvoorbeeld de kosten van uitvaartverzekeringen zoals die van Dela, Yarden, Monuta, Natura en Ardanta. Scroll naar boven en vergelijk de uitvaartverzekeringen.