Beste reisorganisatie vergelijken 2024

Ben je op zoek naar de beste vakantie voor de laagste prijs? Dan is het verstandig om de aanbiedingen van verschillende reisorganisaties met elkaar te vergelijken. Alleen zo vind je die goede deal waar jij naar op zoek bent. Ben je nieuwsgierig naar de beste vakantie-aanbiedingen van dit moment? Start dan nu met vergelijken. Vergelijk hieronder de beste reisbureaus.

Vergelijk en vraag direct de prijs op

Hieronder kun je de tool gebruiken en de beste vakantie vinden. We beginnen met een tool voor het vergelijken van reisbureaus, inclusief ons oordeel met een rapportcijfer. Daaronder vind je een tool om individuele vakanties te vergelijken.

Vakantie vergelijken: waar moet je op letten?

Voor het vinden van een goede vakantie-aanbieding is het maken van een vergelijking onmisbaar. Je wilt immers niet teveel betalen omdat een andere reisorganisatie achteraf goedkoper blijkt te zijn. Maar hoe maak je nu een goede vergelijking? Wij geven je een aantal tips waardoor je in een mum van tijd de beste vakantie-aanbieding vindt.

Vergelijken op land

Weet je al precies naar welk land je op vakantie wilt gaan? Kies dan in de vergelijker voor jouw bestemming. De vergelijker filtert de aanbiedingen dan direct op bestemming zodat je gericht kunt vergelijken op andere kenmerken van jouw vakantie. Weet je nog niet waar je naartoe wilt, maar wil je jouw keuze baseren op de vakantie-aanbiedingen van dit moment? Selecteer dan voor ‘geen voorkeur’ en laat je verrassen door het aanbod van de verschillende reisorganisaties.

Vergelijken op vakantiesoort

In de vergelijker kun je kiezen tussen twee vakantiesoorten: de zomervakantie en de wintervakantie. Selecteer jouw voorkeur om de beste deals van dit moment te kunnen vergelijken. Wil je zowel de aanbiedingen voor de zomer- als de wintervakantie zien? Maak dan geen keuze door te kiezen voor ‘geen voorkeur’ en laat je verrassen door het aanbod. Je kunt de aanbiedingen altijd nog vergelijken op andere kenmerken.

Vergelijken op voorzieningen

Onder het kopje voorzieningen kun je kiezen voor de accommodatie, het vervoer en de verzorging. Zo kun je kiezen voor een hotel, een chalet of één van de andere accommodaties die de reisorganisaties bieden. Qua vervoer kun je kiezen tussen het vliegtuig, de boot, de bus, de trein of eigen vervoer. In de categorie verzorging kies je voor logies, logies en ontbijt, half pension, vol pension of all inclusive. Weet je nog niet van welke voorzieningen je gebruik wilt maken voor je vakantie? Dan kun je ook de optie ‘geen voorkeur’ kiezen. Wij selecteren dan de beste vakanties voor jou op basis van jouw overige voorkeuren.

Vergelijken op klantervaringen

Je wilt natuurlijk enkel een vakantie boeken bij een reisorganisatie met een goede reputatie. Daarom hebben wij het mogelijk gemaakt om in een oogopslag te zien hoe het is gesteld met de klanttevredenheid. Klanten kunnen op basis van hun ervaringen met de reisorganisatie een beoordeling achterlaten. Het aantal gekleurde pictogrammen achter de reisorganisatie laat zien hoe goed deze beoordeeld wordt. Daarachter staat direct een rapportcijfer. Je kunt er zelf voor kiezen of je de klantervaringen mee wilt nemen in de vergelijking van de verschillende vakantie-aanbiedingen.

Beste reisorganisaties top 5

Wie onze site bezoekt ziet direct de top 5 van de beste reisorganisaties inclusief een up to date klantbeoordeling. Als je op het pijltje aan de onderzijde druk, wordt onze top 10 van beste reisorganisaties zichtbaar. Je kunt er ook voor kiezen direct naar de website van de reisorganisatie te gaan en daar de beste aanbiedingen van dit moment bekijken. Wil je gelijk je vakantie boeken? Ook dat behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.

De beste vakantie boeken

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je in een mum van tijd de beste vakantie-aanbiedingen die aansluiten op jouw persoonlijke wensen. Door te vergelijken op land, vakantiesoort en voorzieningen vind je gegarandeerd de beste vakantie-aanbiedingen van dit moment. Je kunt de vakantie van jouw keuze direct via de link op onze site boeken. Vanaf dat moment kan de voorpret beginnen.

Vergelijk hieronder ook specifieke vakantiebestemmingen

Tot slot vind je hieronder onze vergelijker om specifieke vakantiebestemmingen te vergelijken:

Onze zoektocht naar de beste reisorganisatie

Ik ga op vakantie en ik neem mee… het beste advies voor een reisorganisatie. Misschien heb je al eens gereisd via een reisorganisatie of misschien overweeg je er één in te schakelen? Helemaal geen slecht idee, want een reisorganisatie kan veel voor je uitzoeken. Zo bespaar je een hoop tijd en belangrijker nog: stress. We kennen de voordelen van een reisorganisatie uit eigen ervaring. We hebben er namelijk meerdere succesvolle reizen mee afgelegd.

Waarom wij het aanbod reisorganisaties zijn gaan reviewen

Het reviewen van reisorganisaties is verrassend divers en behoorlijk leuk. Wat ons betreft is alles omtrent reizen goud waard. Als redactie reviewen we zaken die ons bezighouden. Reizen doen we met veel plezier en erover schrijven, gebeurt al bijna net zo gepassioneerd.

Een kritische blik op het reisorganisatie aanbod

Natuurlijk zijn er heel veel verschillende reisorganisaties, elk met een andere expertise en is er genoeg reden om kritisch te zijn. De afgelopen jaren is er best een aantal reisorganisaties failliet gegaan. Zonde, want hierdoor slinkt het aanbod. Voor je reis wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is, maar soms is een foutje snel gemaakt. Bij de beste reisorganisaties is de kans op complicaties erg klein en word je juist ingelicht over zaken waaraan je zelf nog niet had gedacht.

De beloften die reisorganisaties maken

Reisorganisaties laten je graag plaatjes zien van zonnige bestemmingen, prachtige hotels en heerlijk ontspannen luierende gasten aan het zwemband. Vergeet niet dat er bij reizen ook een hoop ongemak komt kijken: met het vliegtuig gaan, kost veel tijd en is niet altijd even leuk. Met je koffer moet je sjouwen. Op vakantie moet je ook veel uitzoekwerk doen. Je reis een groot succes? Dat kan, maar onthoud dat een vakantie nooit een “paradijs op aarde” is.

Wij beoordelen reisorganisaties op het volgende

Een goede reisorganisatie herkennen we als volgt:

 • Bij de reisorganisatie werken specialisten die weten wat ze doen
 • Je kunt altijd contact opnemen en vragen stellen
 • Je kunt voor heel veel verschillende diensten terecht, ook voor advies
 • Verder zijn de diensten niet duur
 • De reisorganisatie houdt je voortdurend op de hoogte
 • De reisorganisatie waarschuwt je voor zaken of wijst je op zaken waar je zelf nog niet eens aan had gedacht
 • De algemene voorwaarden van de reisorganisatie zijn duidelijk.

Onze onderzoeksdata voor reisorganisaties

Hoe wij onze onderzoeksdata voor reisorganisaties verzameld hebben? Door ze in de praktijk uit te proberen natuurlijk. Als je wilt weten hoe een reisorganisatie echt werkt en wat je er aan hebt, moet je er over de vloer komen (fysiek of digitaal). Dat is dan ook precies wat wij gedaan hebben. Sowieso testen we de producten en diensten die we onderzoeken altijd in de praktijk.

Beste reisorganisatie volgens Reisgraag.nl

Reisgraag heeft een aantal reisorganisaties beschreven en gemiddelde cijfers gegeven:

 • Bolderman Excursiereizen krijgt een 8.3. Het aanbod reizen binnen en buiten Europa is groot en van hoge kwaliteit.
 • Reisorganisatie De Jong Intra Vakanties krijgt een 8.5. Je vertrouwt hier op liefst 45 jaar ervaring (sinds 1972).
 • Eilandhoppen op Maat krijgt een 9.3. Deze reisorganisatie specialiseert zich in Spanje en Griekenland.
 • Estivant Vakanties krijgt een gemiddelde van 9.0 uit 10. Estivant specialiseert zich in singlereizen en reizen voor eenoudergezinnen.
 • NoSun Groepsreizen krijgt een 8.9 en is bedoeld voor mensen die graag aan actieve groeps- en singlereizen willen deelnemen.
 • Simi Reizen beidt de leukste vakantie s voor jongeren en krijgt een gemiddelde van 8.8.
 • Slangen Reizen organiseert busreizen en stedentripjes naar Europese steden. De reisorganisatie krijgt een 7.6.

https://www.reisgraag.nl/awards/

Aandachtspunten volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond geeft een aantal tips voor wie de krachten wil bundelen met een reisorganisatie:

 • Kijk welke garantie je hebt in het geval van faillissement
 • Kijk of de aanbieder zich bij het Calamiteitenfonds heeft aangesloten
 • Bestaat er een goede klachtenregeling?
 • Wat staat er opgenomen in de reisvoorwaarden?
 • Heb je ook een goede annuleringsverzekering afgesloten?

https://www.consumentenbond.nl/reisverzekering/reisorganisatie-kiezen-tips

Jouw reisorganisatie vervolgstap

Gebruik maken van een reisorganisatie? Uit het bovenstaande is gebleken dat er heel wat keuze is. Dat is maar goed ook, want er zijn heel veel bestellingen. Even volledig ontzorgen en een reisorganisatie het ‘vuile’ werk voor jou laten opknappen? Het wordt met liefde voor je gedaan. Maak vandaag nog gebruik van een reisorganisatie voor het plannen van je reis.

Veel reisplezier!