We gebruikten informatie van de Consumentenbrond, Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Ook hebben  we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wanneer zijn de bulkdagen bij Bol.com?

Je komt in dit artikel alles te weten over de bulkdagen bij Bol.com en andere kortingsmomenten. Ook ontdek je welke namen er allemaal gebruikt worden door Bol om aan te geven dat er weer van kortingen geprofiteerd kan worden. Wie niet gebonden is aan specifieke momenten in het jaar om bepaalde aankopen te doen, kan via Bol veel geld in eigen zak houden. En dat betekent dat er (meer) geld is voor andere dingen in het leven die je ook belangrijk vindt.

Wat zijn bulkdagen?

Bulkdagen zijn dagen in het jaar waarop Bol.com voordeel geeft op zogenaamde bulkproducten. Het Engelse woord ‘bulk’ staat voor een grote hoeveelheid of massa. Vertaal het naar Bol en je beseft als snel dat het gaat om grotere aankopen in een enkele bestelling doen, zodat je er een half jaar of misschien wel een heel jaar mee vooruit kunt.

Zodra een verpakking in ‘bulk’ geleverd wordt, gaat het om grotere flessen of vaten, grote kartonnen dozen met meerdere kleinere verpakkingen of pallets met dozen of andersoortige verpakkingen. Betekent dit dat je bij Bol een hele pallet met shampoo koopt? (Dat zou leuk zijn als die bij je kleine appartementje op de zevende verdieping geleverd wordt…) Nee, je hoeft geen steekkarretje te gaan regelen, want je krijgt geen pallet aan je voordeur gezet.

Waar het om gaat is dat bij bulkdagen goederen (zoals op een pallet) voor veel goedkoper ingekocht kunnen worden en dat Bol deze korting doorberekent aan de consument, waardoor jij ook van de voordeligere prijs kunt profiteren. Staan er op een pallet bijvoorbeeld 120 dozen met in elke doos 12 flessen wasverzachter? Dan koop je één zo’n doos, kun jij weer even vooruit met 12 wasverzachter en zijn er nog 119 mensen die zo’n doos kunnen kopen.

Hoe worden de momenten met extra korting bij Bol.com ook wel genoemd?

Bol.com heeft in het verleden verschillende termen gebruikt voor deze kortingsmomenten. Behalve bulkdagen zijn er ook:

 • Bulkweken
 • Palletdeals met spectaculaire prijzen
 • Bol 7-daagse
 • Bol 10-daagse
 • Topdeals
 • Dagdeals
 • De gewone SALE
 • Op=op acties
 • Drogisterij deals
 • Select-deals
 • Elektronica acties
 • Deals in de outlet

Waar het in de kern om gaat, is dat er korting op de adviesprijs gegeven wordt. Op de normale prijs die op de website gegeven wordt (en deze kan overigens wel eens hoger liggen dan bij andere (web)winkels, dus goed opletten), krijg je dan een korting en deze kan oplopen tot wel 60%.

Wanneer zijn deze dagen met interessante kortingen concreet?

Verspreid over het jaar zijn er verschillende momenten met (hoge) kortingen. De SALE is er na bepaalde karakteristieke momenten in het jaar, zoals na de feestdagen in januari en na de zomer. Andere kortingen – zoals Select-deals of palletdeals – kunnen ook spontaan gedurende het jaar van start gaan. Hiervoor kun je het beste de reclames op radio en televisie en de website van Bol in de gaten houden.

Om van de Select-deals gebruik te kunnen maken, moet je trouwens wel een abonnement op Select hebben. De korting die verstrekt wordt, kan een goede reden zijn om op dat moment Select af te sluiten. Er zijn nog veel meer voordelen aan Select en ook die kunnen de moeite waard zijn.

Ook als er een levering van nieuwe voorraad op de planning staat en het magazijn nog niet leeg genoeg is, kan een bulkactie gedurende het jaar ingevoerd worden.

Conclusie: voor de oplettende Bol.com shopper

Onze tip voor wie regelmatig via Bol producten koopt: Voor sommige items die je toch al moet hebben (bijvoorbeeld voor lichamelijke verzorging of voer voor de hond), is het voor de echte zuinige inkoper binnen het huishouden handig om een lijstje in Excel bij te houden. Zo kun je het voordeel pas echt goed bepalen en daarvoor moet je het eerst vergelijken met prijzen bij andere (web)winkels en ook op andere momenten in het jaar je onderzoekje voortzetten.