We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wat is de beste methode om je wc goed schoon te maken en schoon te houden? Welke middelen kun je bijvoorbeeld het beste gebruiken? In dit artikel krijg je de beste tips voor jouw toilet. Lees verder…

Hoe maak je de wc het beste schoon? Pas deze tips toe

  • Voor de bril gebruik je allesreiniger of Cif en een microvezeldoekje. Als alternatief kun je wegwerp-desinfectiedoekjes gebruiken.
  • Voor de heel erg vergeelde stukjes gebruik je dikke bleek verdund met water. Dep het met een spons overal goed op. Denk eraan: gebruik een handschoen en bril om jezelf te beschermen.
  • Voor in de wc-pot heb je een ontkalker, oftewel toiletreiniger nodig. Glorix is een bekende. Die laat je minimaal tien minuten inwerken – maar dit kan ook een paar uur – en daarna schrob je je pot schoon met de wc-borstel. Vervolgens spoel je het weg met kokend water, want dat lost de kalk lekker op.
  • Schrob ook de bruine aanslag weg die helemaal onderin je wc-pot zit, in het water. Giet er eerst schoonmaakazijn of ontkalker in, laat het inwerken en schrob het dan schoon met de wc-borstel.
  • Bekijk onderstaande video’s voor alle tips voor je wc.

Bekijk deze video’s met de ultieme wc-schoonmaakroutine

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Succes!