Wil je de zorgverzekeringen van Nederland vergelijken zodat je jouw zorgverzekering voor 2025 kunt kiezen? Op deze pagina vind je de beste onafhankelijke poliswijzer voor 2024 met actuele data. Ook de gegevens van de Consumentenbond zijn meegenomen in deze zorgvergelijker.
Via deze pagina kun je de meest actuele en volledige gegevens inzien voor de zorgverzekeringen van volgend jaar. Dat kan via de zorgwijzer verderop deze pagina. Hierdoor kun je op een eerlijke wijze zorgverzekeringen vergelijken. We werken daarom samen met DSC Finance om deze tool aan te bieden. Start hieronder direct met vergelijken.
Hieronder geven we hier meer tips om op te letten. Gebruik sowieso ook de vergelijker hierboven.
Wat is de beste zorgverzekering? Welke zorgverzekering moet je kiezen? En wat is de goedkoopste zorgverzekering volgens de consumentenbond? Ook de Consumentenbond houdt zich hiermee bezig.
De Consumentenbond heeft echter geen oordeel over wat de ‘beste’ zorgverzekeraar is. De consumentenbond zegt dan ook letterlijk dat de beste zorgverzekering per persoon verschilt. Dit wordt door de Consumentenbond opgelost door hun zorgwijzer. In de zorgwijzer van deze pagina kun je op deze wijze de beste keuze maken, net als de Consumentenbond – evenals Independer.
Hieronder staat de uitgebreide en actuele zorgvergelijker. Hierin zijn de stijgingen van de zorgpremies naar aanleiding van Prinsjesdag verwerkt. Gebruik de zorgwijzer om de passende zorgverzekering voor jou te vinden.
Bij het vergelijken van ziektenkostenverzekeraars is het goed om te weten dat er sprake is van een verplichte basisverzekering voor iedere Nederlander – en daarnaast nog een optionele aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor alternatieve geneeswijzen, een beugel of extra bezoekjes aan de fysiotherapeut.
Hierboven kun je ook zien of je een aanvullende verzekering wilt, en zo ja: welke. Je basisverzekering en aanvullende verzekering moeten beide bij dezelfde verzekeraar afgesloten worden.
Een vergelijker, oftewel zorgwijzer, is de beste manier om een zorgverzekering te vinden. Je wilt de meest eerlijke zorgverzekering vinden voor wat jij het komende jaar nodig denkt te hebben. Dankzij de vergelijker is er transparantie.
(Bron: deze info-pagina van Zorgwijzer)
Misschien heb je allerlei namen van zorgverzekeraars gehoord, maar vraag je je af hoeveel het er eigenlijk in totaal zijn.
Misschien heb je namen gehoord als:
Het zit zo: in Nederland zijn er in totaal ‘slechts’ elf zorgverzekeraars. Dit worden concerns genoemd. Onder ieder concern vallen verschillende labels. Hierdoor lijken er heel veel zorgverzekeraars te bestaan.
Hier vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars.
De vier grootste zorgverzekeraars zijn: Zilveren Kruis (Achmea), VGZ, CZ en Menzis. Onder deze vier concerns vallen allerlei bekende labels, zoals Interpolis, Zilveren Kruis, Hema, Zekur, Ohra, etc.
Blijf bovenstaande vergelijker aandachtig gebruiken om de verzekering te vinden die het beste bij je past.
Wanneer je 18 jaar wordt, moet van jouw eigen bankrekening een bedrag afgeschreven worden voor jouw zorgverzekering. Je mag er zelf een zorgverzekering kiezen die bij je past.
‘Studenten-zorgverzekeringen’ zijn marketingtrucjes van verzekeraars om studenten aan zich te binden. Inhoudelijk zijn ze hetzelfde als normale zorgverzekeringen. Er wordt creatief met kortingen gewerkt om het een ‘apart’ pakket te kunnen noemen, zoals ‘studentenverzekering’.
Zorgverzekering vergelijken als student? In bovenstaande zorgwijzer kun je ook zorgverzekeringen vergelijken voor studenten.
Ja. De inhoud is hetzelfde voor iedereen in Nederland. De overheid bepaalt dat. De basisverzekering is dan ook verplicht voor iedereen die in Nederland woont en werkt.
De premie verschilt echter per verzekeraar. Dat komt omdat de zorgverzekeraars hier vrij in zijn en onder andere doordat ze verschillende (prijs)afspraken maakt met zorgaanbieders. Maar ook doordat er verschillende soorten basisverzekeringen zijn. Een naturaverzekering (de verzekeraar kiest de zorgaanbieder) is goedkoper dan een restitutieverzekering (jij kiest de zorgaanbieder). Het loont dus om goed te vergelijken.
De aanvullende verzekeringen zijn wel inhoudelijk heel verschillend. Hierdoor kan de premie-hoogte per verzekeraar nogal verschillen.
Zorgverzekeraars mogen reclame maken en claims maken dat zij de goedkoopste zijn. De beste manier om erachter te komen of jij de beste prijs pakt, is door goed te vergelijken. Wanneer je een goede vergelijking maakt, kun je flink wat geld besparen en de goedkoopste zorgverzekering vinden.
Een zorgverzekering loopt altijd per jaar. Je kunt dus rond de jaarwisseling van zorgverzekering veranderen en/of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Tussentijds wisselen is niet mogelijk – het kan één keer per jaar.
De uiterste beslisdatum is 31 januari. Je kunt in december je oude zorgverzekering opzetten en pas in januari een nieuwe nemen. De nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.
De zorgpremie is wat jij betaalt om verzekerd te mogen zijn. Hier lees je wat dit jaar hierin wijzigt.
Het eigen risico is het geldbedrag dat jij zelf moet betalen qua zorgkosten voordat de zorgverzekeraar het overneemt en de zorgkosten vergoedt. Een paar zaken zijn altijd uitgesloten van eigen risico: Kinderen en consulten bij de huisarts. Hier lees je wat er dit jaar wijzigt.
De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor de zorgverzekering. Hoeveel zorgtoeslag je krijgt, is afhankelijk van je inkomen. Hier lees je wat er dit jaar wijzigt.
Scroll terug naar boven en gebruik de zorgwijzer om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Daarmee vind je op transparante wijze alle zorgverzekeringen op een rij.