We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste gezichtsmasker: welke moet je kiezen?

Ik heb mij vroeger nooit echt zorgen gemaakt over mijn gezicht. Tot ik er een aantal jaren geleden achter kwam dat het er wel heel ongezond uit begin te zien. Ik kreeg last van allerlei puistjes en veel oneffenheden. Daar baalde ik erg van en ik vond dat ik daar wat aan moest doen. Het was tijd om mijn gezicht weer gezond te laten worden en dat probeerde ik te bereiken met gezichtsmaskers.

Twijfels over de juiste gezichtsmaskers

Maar het werd mij snel genoeg duidelijk dat je niet zomaar een gezichtsmasker uitkiest en je er klaar mee bent. Door het grote aanbod twijfelde ik welke gezichtsmasker het best bij mij zou passen. Zoveel keuze aan gezichtsmaskers maakte mij erg onzeker. Wat past er nu echt goed bij mij huid en kan ik zonder twijfel gaan gebruiken? En is het wel mijn geld waard?

Verschillende producten aangeschaft

Om mijn twijfels weg te nemen besloot ik om allerlei verschillende soorten gezichtsmaskers aan te schaffen. Gewoon om te proberen en te kijken welke er ook daadwerkelijk zouden werken. Ik moet je heel eerlijk bekennen dat dat enorm tegenviel. Mijn verwachting was een gezond gezicht met geen puistjes en oneffenheden meer. Maar geen van alle gezichtsmaskers werkten en ik bleef zeer ontevreden achter met deze producten.

Niet alle gezichtsmaskers zijn evengoed

Ik raad je daarom ook aan om niet zomaar van alles aan te schaffen en hopen dat er één gezichtsmasker werkt. Zonde van je geld. Het beste wat je kunt doen is om goed onderzoek te doen naar wat nu echt een gezichtsmasker voor jouw huid is. Ieder huid is anders, gelukkig maar, en daarom zijn er ook zoveel verschillende gezichtsmaskers te koop.

Instagram influencers, dank je wel

Dus geen van alle gezichtsmaskers die ik aanschafte werkten. Wat nu vroeg ik mij af? Ik wil nog steeds af van mijn ongezonde huid. Daarom besloot ik om eens te kijken op Instagram naar grote influencers. Zij konden mij toch wel raad geven over een goede gezichtsmasker? En ja, uiteindelijk kwam ik terecht bij een aantal perfecte gezichtsmaskers. En nu kan ik niet meer zonder.

Gezond gezicht zonder puistjes

Het resultaat voor mij door het gebruik van gezichtsmaskers is een gezond en zacht gezicht zonder puistjes en oneffenheden. Ik ben er heel tevreden mee dat ik uiteindelijk wat beter onderzoek heb gedaan naar gezichtsmaskers en niet heb opgegeven. De beste gezichtsmaskers naar mijn mening vind je terug in dit lijstje.

Snel overzicht: Deze gezichtsmaskers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algehele keuzeClinique Moisture Surge Overnight Mask: Dit masker staat bekend om zijn uitstekende hydraterende en voedende eigenschappen. Het absorbeert overtollige talg, waardoor de huid in balans komt. Wij vinden dit masker vooral prettig omdat je het ’s avonds aanbrengt en in de ochtend afspoelt. De kwaliteit in combinatie met de prijs maakt het voor ons de topkeuze. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor droge huidPaula’s Choice – Skin Recovery gezichtsmasker: Dit masker is ideaal voor de droge huid. Het bevat een mix van plantaardige oliën, antioxidanten en essentiële vetzuren. Wij waarderen dit masker vooral omdat het de droge huid aanvult en het voor een redelijke prijs te verkrijgen is. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieStarSkin Hydrating Coconut Bio: Als je op zoek bent naar een betaalbaar masker dat effectief is, dan raden wij deze van StarSkin aan. Het revitaliseert een gedehydrateerde en droge huid in slechts 20 minuten. Wat ons betreft is dit de perfecte budgetkeuze voor een gezonde huid. >> Check laagste prijs

  • Beste uit de test: Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masker
  • Beste budget keuze: StarSkin Hydrating Coconut Bio
  • Mijn persoonlijke favoriet: Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Masker

Scroll naar beneden voor de linkjes naar de winkel met de beste prijs!

Voorstelrondje, wie ben ik om gezichtsmaskers te testen?

Je wilt natuurlijk weten wie ik ben om de gezichtsmaskers in deze lijst te testen. Kort gezegd ben een expert in de schoonheidsbranche. Door mijn jarenlange ervaringen in de branche weet ik inmiddels heel goed welke gezichtsmaskers van kwaliteit zijn en welke je beter links kunt laten liggen. Daarnaast ben ik heel enthousiast over gezichtsmaskers en wil ik mijn enthousiasme met jullie delen. Iedereen wil toch een zo gezond mogelijke huid en gezicht hebben?

Werp een kritische blik op deze producten

Je kunt dit lijstje goed gebruiken voor advies, maar ik raad aan om altijd zelf kritisch te blijven kijken naar producten zoals gezichtsmaskers. Fabrikanten kunnen het heel mooi vertellen en willen kost wat het kost dat jij hun product koopt. Uit ervaring kan ik vertellen dat niet iedere gezichtsmasker evengoed is. Je hebt er genoeg tussen zitten van hele slechte kwaliteit. Wees je hier bewust van en wees altijd kritisch. Ga niet zomaar een gezichtsmasker aanschaffen waarvan je de werking niet weet.

Mijn eerste indrukken over gezichtsmaskers

De eerste ervaringen met gezichtsmaskers waren voor bij niet al te positief. Ik had moeite ik uit te vinden welke echt voor mij werkten. Het heeft dan ook een tijdje geduurd voordat ik een aantal hele geschikte gezichtsmaskers voor mij gezicht tegenkwam. Naast dat kreeg ik door tips van een Instagram influencer en studie steeds meer inzicht welke gezichtsmaskers het beste werken en welke minder.

Fabrikanten van gezichtsmaskers hebben mooie praatjes

Mooie beloftes, dat is wat fabrikanten hun gezichtsmaskers veelal meegeven. En ja, sommige maken hun beloftes ook daadwerkelijk waar. Je vindt er genoeg die dat niet doen. Vind ik jammer, want dat maakt het heel onoverzichtelijk welke gezichtsmaskers daadwerkelijk werken en welke je beter kunt mijden. Dus termen zoals “ultieme gezichts glow” en “fris, stralend en glad gezicht” vind ik hele mooie zinnen, maar wordt dat ook echt bereikt?

Waar heb ik opgelet bij het testen?

Gezichtsmaskers zijn er dus in allerlei verschillende uitvoeringen. Ik heb vooral gelet tijdens het testen op de over-all kwaliteit. Is dit een gezichtsmasker dat daadwerkelijk doet wat het belooft? Voor mij heel belangrijk dat de fabrikant hun mooie woorden waarmaakt. Natuurlijk begrijp ik dat elke huid anders is, maar je hebt over het algemeen gesproken kwalitatief goede en kwalitatief slechte gezichtsmaskers. En natuurlijk niet vergeten de prijs. Ik vind dat je best wat geld neer kunt leggen voor een kwalitatief goede gezichtsmasker.

Hoe heb ik deze producten getest?

Mijn test wijze is heel eenvoudig opgezet. Doordat ik nu een aantal jaar in de schoonheidsbranche werk heb ik de mogelijkheid om alle gezichtsmaskers die je in dit lijstje vindt uitvoerig te testen. Dat heb ik dan ook gedaan en de resultaten vind je in beknopte detail terug. Maar om mijn conclusies nog meer kracht mee te geven heb ik ook advies ingewonnen van mijn gewaardeerde collega. Ook zij heeft zo haar voorkeuren over gezichtsmaskers en haar mening heb ik deels meegenomen in dit lijstje.

De top 7 beste gezichtsmaskers

1. Clinique Moisture Surge Overnight Mask – Gezichtsmasker

Dit is naar mijn mening het beste gezichtsmasker te koop. Het is een speciaal no-rinse gezichtsmasker en absorbeert alle overtollige talg. Het masker is hydraterend en voedend waardoor je je huid beter in balans brengt. Ook mijn gewaardeerde collega raadt dit gezichtsmasker zonder twijfel aan. Prettig in gebruik, s ’avonds aanbrengen en in de ochtend afspoelen. Daarnaast prettige aanschafprijs.

Pluspunten Clinique Moisture Surge Overnight Masker:
– De rijke formule versterkt je huid
– Speciaal aangeraden door de schoonheidsspecialiste
– Beste prijs / kwaliteit verhouding

2. Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Masker

Dit is mijn persoonlijke favoriete gezichtsmasker. Dit komt omdat dit gezichtsmasker speciaal uit Zuid-Korea komt. Een ding wat de Zuid-Koreanen goed kunnen doen is gezichtsmaskers produceren. Dat wordt met deze Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Masker gelijk duidelijk. Zij gebruiken het vooral om geïrriteerde en ontstoken huid te kalmeren. Door het watermeloen extract wordt het gezicht overladen met vitamines, antioxidanten en aminozuren.

Pluspunten Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Masker:
– Mijn persoonlijke favoriet
– Komt uit Zuid-Korea waar ze zeer goede gezichtsmaskers weten te produceren
– Bevat vitamines, antioxidanten en aminozuren

https://www.cultbeauty.com/glow-recipe-watermelon-glow-sleeping-mask-80ml/13346956.html

3. Paula’s Choice – Skin Recovery gezichtsmasker

Heb je een droge huid dan betekent dat je voedingsstoffen mist. Daar helpt deze Paula’s Choice gezichtsmasker mee. De ingrediënten van dit gezichtsmasker bestaan uit een mix van plantaardige oliën, antioxidanten en andere essentiële vetzuren. Vooral erg geschikt om een droge huid mee aan te vullen. Zeer prettige gezichtsmasker waar je van op aan kunt. Zonder twijfel het aanschaffen waard, voor een redelijke prijs.

Pluspunten Paula’s Choice – Skin Recovery gezichtsmasker:
– Voor de droge huid
– Bestaat uit speciale ingrediënten zoals plantaardige oliën, antioxidanten en vetzuren
– Mooie aanschafprijs

4. StarSkin Hydrating Coconut Bio

Deze gezichtsmaskers van StarSkin zijn erg populair en dat is niet zonder reden. Vind je jouw huid gedehydrateerd, uitgeput en droog kies dan voor deze gezichtsmaskers. Je kunt hier niet

verkeerd meegaan en doen daadwerkelijk wat ze moeten doen. En dat is binnen een korte tijd je hele gezicht huid weer gezond maken. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want dit is een budget keuze. Voor minder dan 10 euro schaf je dit product al aan.

Pluspunten StarSkin Hydrating Coconut Bio:
– Budget keuze
– Voor een gezonde huid
– In gebruik voor slechts 20 minuten

5. Dr. Organic Charcoal gezichtsmasker

Dit is een speciale gezichtsmasker met houtskool, Houtskool vraag je je af? Waar is dat goed voor? Houtskool werkt namelijk heel goed voor het reinigen van je gezicht. Is het geactiveerd dan helpt het uitstekend met het absorberen van vuil en olie. Daarnaast zuivert het je huid. Naast houtskool wordt ook ingrediënten zoals aloë vera sap en Chinese klei toegevoegd. Een echte boost voor je gezicht.

Pluspunten Dr. Organic Charcoal gezichtsmasker:
– Goedkope aanschafprijs
– De geactiveerde houtskool zorgt voor absorberen van vuil en olie
– Naast houtskool bevat deze gezichtsmasker ook aloë vera sap en Chinese klei

6. Elizabeth Arden – Superstart Probiotic Boost gezichtsmasker

Uit ervaring werkt deze speciale Elizabeth Arden gezichtsmasker al na één keer gebruik. Het heeft een verkoelende bio cellulose masker dat ervoor zorgt dat je huid direct een stuk gladder, frisser en stralender eruit komt te zien. Dit gezichtsmasker helpt om de juiste balans voor je gezicht te herstellen. Ook mijn collega-expert raadt dit gezichtsmasker aan. Ze zegt erover dat het ideaal is voor een snelle boost voor een vochtarme huid. Het bevat zeer prettige ingrediënten zoals kokoswater en probiotica.

Pluspunten Elizabeth Arden – Superstart Probiotic Boost gezichtsmasker:
– Werkt effectief na één keer gebruik
– Zorgt voor herstel van juiste balans voor gezicht
– Bevat speciale ingrediënten zoals kokoswater en probiotica

7. Glamglow Clearing gezichtsmasker

Tot slot de Glamglow Clearing gezichtsmasker. Een zeer prettige gezichtsmasker om deze lijst mee af te sluiten. Het is een iconische merk en zorgt ervoor dat iedere huid ervan opknapt.

Merk je dat je last hebt van oneffenheden en puistjes dan is deze gezichtsmasker een grote aanrader. De innovatieve formule bevrijdt de huid van talg, vuil en overtollige olie.

Pluspunten Glamglow Clearing gezichtsmasker:
– Goede prijs / kwaliteit verhouding
– Iconisch merk wat voor kwaliteit staat
– Speciale formule voor het verwijderen van talg, vuil en overtollige oliën

De mening van de Consumentenbond over gezichtsmaskers

Dit lijstje is naar mijn mening erg compleet, maar wat zegt een autoriteit als de Consumentenbond over de beste gezichtsmasker beschikbaar? Daartoe heb je een lidmaatschap van ze nodig. Dit raden we van harte aan.

Dit zegt Radar over zelfgemaakte gezichtsmaskers

Radar belicht de mogelijkheid om thuis zelf gezichtsmaskers te maken uit voedingsproducten, wat een voordelige en natuurlijke manier is om voor je huid te zorgen tijdens de coronacrisis. Veiligheidsbeoordelaar van cosmetica, Alex van der Burgh, deelt advies over welke ingrediënten het beste zijn voor verschillende huidtypen. Voor droge huid worden vette ingrediënten zoals avocado, kokosolie, of olijfolie aanbevolen; voor een vette huid zijn uitdrogende ingrediënten zoals komkommer effectief; en voor een gevoelige huid zijn milde ingrediënten zoals havermout en honing geschikt. Lees het volledige artikel van Radar.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit lijstje?

De voornaamste bron voor dit lijstje is mijn eigen ervaring. Ik heb alle gezichtsmaskers intensief uitgetest om tot een zo compleet mogelijke beknopte conclusie te komen. Daarnaast heb ik advies gevraagd aan een collega in de schoonheidsbranche en heb ik voor achtergrondinformatie de websites van De Bijenkort, Cultbeauty, Paula’s Choice, Douglas en HollandandBarrett gebruikt.

https://www.debijenkorf.nl/cosmetica/verzorging/gezichtsverzorging/gezichtsmaskers
https://www.cultbeauty.com/skin-care/masks-exfoliators.list
https://www.paulaschoice.nl/nl/maskers
https://www.douglas.nl/nl/c/gezicht/gezichtsmaskers/1203
https://www.hollandandbarrett.nl/shop/persoonlijke-verzorging/gezichtsverzorging/gezichtsmaskers/

Ga direct op zoek naar jouw favoriete gezichtsmasker

Je hebt via dit lijstje nu aardig inspiratie opgedaan en het is tijd om actie te ondernemen. Dit lijstje is met veel zorg samengesteld en uitvoerig getest. Ik raad je alle gezichtsmaskers van deze test aan. Maar vooral wil ik je adviseren om zelf uit te gaan testen welke gezichtsmasker het beste bij je past. Iedere huid is anders, en zo reageert iedere huid weer anders op gezichtsmaskers.

Heel veel succes met het vinden van een geschikte gezichtsmasker en je huid weer gezond te maken!