We gebruikten informatie van Kassa, Radar en wetenschappelijke bronnen over dit onderwerp. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar deze bronnen. Ook hebben we de producten getest. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Inhoud van deze pagina:

De top 10 met de beste merken Magnesium

Ben je met een bekend merk voor Magnesium of een merk dat reclame maakt op radio en televisie beter af dan met een merk waar de naam niet van is blijven hangen? Een van de belangrijkste principes van marketing is herhaling. Als je je product als bedrijf maar vaak genoeg laat zien en horen, grijpen mensen er sneller naar als ze het daarna in de winkel zien liggen. Herkenning leidt tot aankopen. Of dat ook het beste product voor jouzelf is, moet daarna nog maar blijken.

Woord vooraf: wij geven géén aanbevelingen en gezondheidsadvies

Alle uitingen van Verbruikwijzer.nl zijn louter meningen van de redactie en kunnen op geen enkele wijze worden opgevat als een persoonlijk gezondheidsadvies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer producten over te gaan.

Wij doen geen enkele aanbeveling over de medische voordelen van magnesiumproducten. Deze website is enkel voor educatieve doeleinden. De uitingen van Verbruikwijzer.nl hebben uitsluitend een educatief karakter over wat voor producten er beschikbaar zijn rondom magnesium en kunnen op geen enkele wijze als gezondheidsadvies worden opgevat.

Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Lees altijd de bijsluiter c.q. de tekst op de buitenverpakking voor je iets aanschaft of inneemt – en neem geen blind advies aan van het internet.

Het vinden van de meest effectieve merken Magnesium

Net als bij andere vitaminen en mineralen blijkt het bij Magnesium ook zo te zijn dat er merken zijn die te veel milligram Magnesium in hun product hebben zitten. Dat betekent dat je elke dag te veel binnenkrijgt en dat kan je lichaam kwaad doen. Het merk met het meeste of beste effect zou dus op zijn minst moeten voldoen aan de wet- en regelgeving die voor dit supplement geldt. Bij Magnesium is de grens gesteld op 250 milligram.

Snel overzicht: Deze magnesium merken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor consistentiePharma Nord – BioActive Magnesium: We waarderen vooral de duidelijke dosering in dit supplement. Het nemen van slechts één tablet per dag en de duur van bijna een half jaar met één verpakking, maakt het consistent en eenvoudig voor dagelijks gebruik. We vinden de prijs ook redelijk voor de duur. >> Check laagste prijs
Beste combinatie supplementDavitamon – Magnesium 400 mg: Wat ons opviel aan dit supplement is de toevoeging van Calcium en vitamine D. Dit maakt het een veelzijdig supplement. Een verpakking gaat een maand mee, wat het handig maakt voor wie graag maandelijks bijhoudt. >> Check laagste prijs
Meest herkenbare merkLucovitaal – Magnesium 400 mg, B6 en L-Tryptofaan: We zien Lucovitaal steeds vaker voorbijkomen en we herkennen het direct aan de opvallende rode flessen met zilveren dop. Naast magnesium biedt dit supplement ook extra ingrediënten wat het een complete keuze maakt. Voor degenen die moeite hebben met het slikken, de capsules zijn open te breken, wat wij als een flexibel voordeel zien. >> Check laagste prijs

Onze #1 keuze: dit is het beste merk voor Magnesium

Voor het beste Magnesium supplement pak je het merk Pharma Nord. Zij houden zich aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die je maximaal binnen zou mogen krijgen en blijven er zelfs ietsje onder zitten. Dat is ook niet vreemd, want uit je voeding haal je ook al Magnesium. Meer is dus niet altijd beter, zeker niet als het om voedingssupplementen gaat.

Wie zijn wij om Magnesium merken te reviewen?

Wij kunnen ons nog goed herinneren dat oma vroeger een potje met Vitamine C in de vensterbank had staan. Ze zag dat potje elke dag en vergat daarom nooit haar vitamientjes te pakken. Tegenwoordig weten we dat Vitamine C nog in zoveel meer producten dan alleen sinaasappels zit – want dachten ze vroeger – dat dat ene specifieke potje misschien niet meer voor iedereen nodig is. Toch kunnen supplementen in sommige situaties handig zijn, maar als je klachten krijgt, moet je naar de huisarts.

Waarom je niet het eerste het beste potje met Magnesium moet pakken

Elk voedingssupplementmerk wil zoveel mogelijk van zijn product verkopen om een zo groot mogelijke winst te behalen. Het gaat er lang niet altijd om dat jij geholpen bent met het product. Zo is dat ook bij Magnesium. De kans is namelijk groot dat je uit wat je eet al voldoende Magnesium haalt en door supplementen te slikken dwing je je lichaam alleen maar harder laat werken om het overschot kwijt te raken. Je kunt er zelfs weer andere klachten van krijgen.

Al die merken met supplementen; wat doen ze nou echt?

Wij zijn de laatsten die zullen beweren dat voedingssupplementen niet werken, maar wij zijn er tijdens het onderzoek voor het schrijven van deze review wel achtergekomen dat er ook veel verkocht wordt dat niet voor iedereen even geschikt is. Zo zijn er verschillende soorten Magnesium en elke soort heeft zijn eigen opname ergens in het lichaam en eigen effect.

Wat beloven merken die Magnesium verkopen?

Met de claims die op de verpakkingen van de grote merken Magnesium staan, moet je je na het slikken van het goedje een stuk beter gaan voelen. Regelmatig staat er op het label iets dat beweerd wordt, maar waarvan onderzoek nog helemaal niet heeft aangetoond dat dat effect er ook werkelijk is.

Je vraagt je soms af hoe het kan dat bepaalde beweringen zomaar op een verpakking afgedrukt mogen worden zonder dat er een instantie is die ingrijpt. Het lijkt ons vrij zorgelijk gezien de populariteit van supplementen. Misschien kun je bij het vermoeden dat je ergens tekort aan hebt beter eerst naar de huisarts gaan en vragen of er een test is om je vermoeden te bevestigen.

De criteria waar we Magnesium merken op beoordelen

Wij zijn echter geen huisarts en ook geen experts als het op supplementen als Magnesium aankomt. Wij zien wel welke merken flink aan de weg timmeren om hun Magnesiumproduct aan de man te brengen. Daarom vinden wij het belangrijk dat je – mocht je toch kiezen zelf een voedingssupplement als Magnesium te gaan slikken zonder vooraf een huisarts te raadplegen – let op de volgende criteria:

  • Merk – bekende merken zijn niet per definitie beter, maar hebben wel meer resources om onderzoek te doen naar de effecten van hun product.
  • Ingrediënten – hoeveel Magnesium zit er in het product en blijft dit binnen de waarden die wettelijk bepaald zijn?
  • Soort Magnesium – bij meerdere soorten Magnesium moet je goed uitzoeken welke het soort is waar jij baat bij denkt te gaan hebben.
  • Vorm – niet iedereen slikt even makkelijk van die grote pillen, maar er zijn ook andere vormen, zoals Magnesiumpoeder.
  • Prijs – heb je iets gevonden dat voldoet aan al je eisen? Dan kan de prijs nog bepalen welk merk je koopt.

Hoe we merken die Magnesium in het assortiment hebben getest hebben: onze onderzoeksresultaten

Voor deze test zijn we op zoek gegaan naar mensen die zojuist begonnen zijn met het slikken van Magnesium. We hebben niet gevraagd naar hun medische klachten om de privacy te waarborgen, maar hebben er wel op gewezen dat een bezoek aan de huisarts handig kan zijn vooraf aan het beginnen met de voedingssupplementen. Vervolgens is na een aantal perioden gecheckt of de deelnemers verschil bemerken tussen de tijd dat ze wel Magnesium slikken en de periode daarvoor. We kunnen nu alvast zeggen: er was geen positief effect te merken dankzij het gebruik van supplementen. Wij willen je dus niet aansporen om magnesium te kopen.

De top 10 met beste merken Magnesium

1. Pharma Nord – BioActive Magnesium 200 mg – 150 tabletten

In de tabletten van Pharma Nord zit niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en het wettelijk vastgestelde maximum.

Pluspunten:

  • Je hoeft maar een tablet per dag te slikken.
  • Met deze verpakking doe je bijna een half jaar en dan vinden wij de prijs prima.

Minpunten:

  • De tablet moet je tijdens of na het eten slikken en daar moet je dus een ritme in zien te krijgen, want anders vergeet je dit.

2. Davitamon – Magnesium 400 mg – 30 tabletten

Davitamon is een bekend merk dat meerdere voedingssupplementen verkoopt.

Pluspunten:

  • Er zit ook Calcium en vitamine D in dit supplement.
  • Met een verpakking doe je een maand, omdat je een tablet per dag slikt.

Minpunten:

  • De tabletten zijn 2 centimeter lang en dat slikt toch lastiger dan kleinere tabletjes of poeder.

3. Lucovitaal – Magnesium 400 mg, B6 en L-Tryptofaan – 120 capsules

Lucovitaal is zo’n merk dat je steeds meer in reclames ziet.

Pluspunten:

  • Als je fan bent van het merk, herken je het in de winkel direct aan de rode flessen met de zilveren dop.
  • Er zit meer dan alleen Magnesium in dit supplement.

Minpunten:

  • Ook deze pil is groter dan 2 centimeter en dat slikt niet altijd prettig. Doordat het een capsule is, kun je het echter wel openbreken en vermengen met iets anders, zoals een sapje of toetje.

4. Vitaminstore – Super Magnesium 400 mg – 60 tabletten

Wie de Vitaminstore inloopt wordt direct aangetrokken door alle fleurige verpakkingen in de schappen.

Pluspunten:

  • Aan dit supplement is ook vitamine B6 toegevoegd.
  • Per dag slik je twee tabletten en daarmee red je het een maand met deze verpakking.

Minpunten:

  • Ook deze tablet is meer dan 2 centimeter lang en dat maakt slikken soms een dingetje.

5. Lucovitaal – Magnesium Forte 400 mg One a Day – 20 zakjes met poeder

Het tweede product van Lucovitaal in deze top 10 betreft Magnesium in poedervorm.

Pluspunten:

  • Dit is ideaal voor iedereen die Magnesium wil binnenkrijgen, maar het slikken van tabletten niet goed afgaat.
  • Er zit een fruitsmaakje aan het poeder, waardoor het makkelijker wegdrinkt.
  • Ook in deze verpakking zit B6 als extra vitamine.

Minpunten:

  • Met een zakje Magnesiumpoeder per dag ben je sneller door de verpakking met 20 zakjes heen dan bij de pillen. In verhouding is dit duurder.

6. Lucovitaal – Magnesium Mama & Baby Multi 75 mg – 60 capsules

Dit product is op de markt gebracht om moeders (en de baby die nog in de buik zit) te ondersteunen voor, tijdens en na het zwanger zijn.

Pluspunten:

  • Er zit meer in deze capsule dan alleen Magnesium. Je krijgt namelijk ook foliumzuur, vitamine C en Omega 3 binnen.
  • Met 1 capsule per dag doe je bijna twee volle maanden met deze verpakking.

Minpunten:

  • Deze capsules zijn zelfs 2,5 centimeter lang. Dat wordt flink oefenen met doorslikken en er vooral veel water bij pakken.

7. Lucovitaal – Magnesium Citraat 400 mg – 250 gram poeder

Lucovitaal heeft ook een verpakking die niet uit losse zakjes met poeder bestaat en dat is dit potje.

Pluspunten:

  • Je kunt zelf een theelepel uit het potje halen en vermengen met wat je maar wilt.
  • Per keer gebruik je 2,5 gram en met 250 gram in deze verpakking doe je dus iets meer dan drie maanden.

Minpunten:

  • Wij zouden even checken hoeveel gram er op jouw theelepel gaat, want er zijn grote en kleine theelepels. Wegen is dan altijd beter.

8. Vitakruid – Magnesium 150 mg Bisglycinaat – 120 tabletten

Dit product is volgens de producent geschikt voor mensen die veganistisch eten.

Pluspunten:

  • Behalve Magnesium krijg je ook L-Taurine binnen.
  • Je mag 1, 2 of 3 tabletten per dag pakken en daarmee doe je op zijn langst bijna vier maanden met deze verpakking en op zijn kortst iets meer dan een maand.

Minpunten:

  • Merk je het meeste effect bij het slikken van drie pillen per dag, dan is dit wel een duur supplement ten opzichte van de andere merken. Als het beter werkt, is het dat natuurlijk waard.

9. Lucovitaal – Magnesium 400 mg Citraat – 60 tabletten

Lucovitaal heeft ook nog een samenstelling met Citraat en Magnesium.

Pluspunten:

  • Je slikt twee tabletten per dag van dit supplement en daarmee red je het dus bijna een maand.
  • Werkt dit supplement bij jou? Dan zijn er grotere verpakkingen die iets gunstiger geprijsd zijn.

Minpunten:

  • Ook bij deze tablet kan het formaat weer een drempel vormen om ze te blijven slikken.

10. Vitakruid – Magnesium Tauraat – 100 capsules

Deze tweede verpakking van Vitakruid bevat Magnesium Tauraat en ook deze tablet kan door vegans geslikt worden.

Pluspunten:

  • Je neemt 1 tot 4 capsules per dag en daarmee red je het tussen de 25 en 100 dagen met deze verpakking.

Minpunten:

  • Als je veel meer effect dan bij de andere merken hebt, is dat natuurlijk geweldig. Als je geen significant verschil bemerkt en je slikt 4 capsules per dag, is dit wel een van de duurste merken Magnesium.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste merken-magnesium?

Magnesium supplementen bevatten vaak veel meer magnesium dan goed voor het lichaam is. Het gevolg hiervan kan diarree zijn. De Consumentenbond heeft een test gedaan naar verschillende magnesium potjes. Van 66 onderzochte potjes bevat ruim twee derde meer magnesium dan aanvaardbaar is. Dat betekent dat er 45 potjes zijn met meer dan 250 mg magnesium. Deze grens is bepaald door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid. En deze grens bestaat niet voor niets. Wat meer dan 250 mg magnesium doet is een verhoogde kans geven op een laxerend effect met mogelijk diarree.

https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/magnesiumsupplementen-ongezond-hoog-gedoseerd

Dit zegt Radar over Magnesium Supplementen

Radar onthult dat veel magnesiumsupplementen hogere doseringen bevatten dan de door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid vastgestelde limiet van 250 milligram. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat ruim twee derde van de onderzochte supplementen te veel magnesium bevat, wat kan leiden tot diarree. Zelfs bekende merken en huismerken van populaire winkels zijn hierbij betrokken. De branchevereniging NPN en fabrikanten lijken de risico’s te bagatelliseren, ondanks dat de meerderheid van de supplementen de zelfgestelde grens van 360 milligram overschrijdt. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Magnesium Supplementen

BNNVARA’s Kassa bevestigt dat de doseringen in veel magnesiumsupplementen de Europese norm van 250 milligram ver overstijgen, wat gebaseerd is op onderzoek van de Consumentenbond. Een significant aantal producten bevat doseringen tot wel 450 milligram magnesium, wat diarree kan veroorzaken bij gebruikers. De branchevereniging NPN lijkt het probleem niet serieus te nemen, ondanks bewijs dat zelfs bij doseringen vanaf 360 milligram diarree kan optreden. De houding van fabrikanten, die beweren geen klachten over diarree te ontvangen, wordt kritisch bekeken, vooral omdat waarschuwingen op de verpakking ontbreken.

Beste uit de test volgens Gezondheidsplein

Volgens de website van Gezondheidsplein moet je vooral letten op het soort Magnesium dat je slikt. Er zijn namelijk verschillen en die worden ook op verschillende manieren door het lichaam opgenomen. Wat eigenlijk vooral op Gezondheidsplein.nl blijkt, is dat je Magnesium makkelijk uit gewone voeding kunt halen als je weet welke voedingsbronnen je hiervoor kunt kiezen. Noten, granen, groente en banaan kunnen bijvoorbeeld al voldoende zijn om je niveau op peil te brengen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Kortom

Wij houden er zelf meer van om op natuurlijke wijze bepaalde goede stoffen ons lichaam in te krijgen. Bij klachten weet je eigenlijk zonder het via de huisarts of specialist te laten onderzoeken nooit zeker wat de achterliggende oorzaken van je symptomen zijn en of een supplement hierbij wel de oplossing is. Wij denken dat mensen in deze tijd steeds meer aan ‘zelfmedicatie’ doen – want dat is het eigenlijk – terwijl ze onvoldoende kennis over de werking van het menselijk lichaam hebben.

Koop daarom niet zomaar elk supplement en doe vooral onderzoek naar maximale hoeveelheden die je binnen mag krijgen. Bij te veel slikken moet je lichaam harder werken om het overschot kwijt te kunnen en dit kan bij Magnesium vervelende gevolgen hebben, zoals diarree. Dat gunnen we natuurlijk niemand.